Fudbal

Gerard Moreno: Sergio Aguero završio karijeru!

Napadač Barcelone Sergio Aguero morat će da završi karijeru zbog srčanih problema.

Sergio Agüero - SCsport.ba

Kako prenosi Gerard Moreno, odluka je konačna i katalonski klub je obavješten o zdravstvenoj situaciji argentisnkog napadača.

Aguero je ljetos iz Manchester Cityja došao na “Camp Nou“ i u četiri utakmice postigao je jedan gol.

31-godišnjem fudbaleru je pozlilo 30. oktobra u 41. minutu duela sa Alavesom kada je legao na zemlju i uhvatio se za grudi. Aguero je osjetio jako kucanje srca i odmah je prebačen u bolnicu.

Prve procjene su bile da će Argentinac van terena biti najmanje tri mjeseca, ali detaljnim pregledima i analizama ustanovljeno je da nije u stanju da nastavi profesionalnu karijeru.

Aguero je ponikao u Independienteu (2003-06), a potom je igrao za Atletico Madrid (2006-11) i Manchester Cityju (2011-21).

Sa Atleticom je osvojio Ligu Evrope i Superkup Evrope, dok je sa Cityjem, između osalog, pet puta bio prvak Engleske. Ekipu sa Etihada predvodio je i sa kapitenskom trakom.

Ovog ljeta sa selekcijom Argentine osvojio je Copa America, a ima i zlatnu medalju sa Olimpijskih igara 2008. Sa reprezentacijom je bio i dva puta prvak svijeta u uzrastu do 20 godina. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh