Fudbal

FIFA nakon 35 godina promijenila pravilo baraža za Svjetsko prvenstvo

Krovna kuća svjetskog nogometa (FIFA) napravila je određene promjene u baražu za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a oni su odlučili da će se u play-offu ekipa iz Azije, Južne Amerike, Sjeverne Amerike i Okeanije umjesto dosadašnje dvije igrati jedna utakmica.

FIFA - Blogspot.com

Termini odigravanja ovih utakmica su 13. i 14. juni naredne godine, a FIFA je odlučila da se neće igrati dvomeči, već da će se igrati samo jedan duel na neutralnom terenu koji će odlučiti putnika na smotru najboljih, piše Klix.

Dvomeči u internacionalnom play-offu se igraju od Svjetskog prvenstva 1986. godine, a nakon 35 godina FIFA je odlučila promijeniti format igranja ovih utakmica.

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kataru će biti održan 1. aprila, a tada će biti poznato 30 od 32 tima koja će igrati na smotri najboljih.

Svjetsko prvenstvo će se održati od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine kada igrači budu u punoj formi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh