Fudbal

Sabrija Topalović će od NSBiH dobiti 13.900 KM za kupovinu novog automobila

Nogometni savez Bosne i Hercegovine odobrio je novac za kupovinu automobila Sabriji Topaloviću, sudiji iz Zenice, kojem je auto zapaljen nakon utakmice Velež – Borac, piše Faktor.

Sabrija Topalović - Klix.ba

Kako je potvrđeno za Faktor, odluku o nadoknadi štete donio je Izvršni odbor NSBiH.

“Ne radi se o 15 hiljada, nego o 13.900 KM koje će dobiti sudija Topalović za kupovinu automobila koji mu je zapaljen nakon utakmice u Mostaru”, potvrdio je za Faktor izvor iz NSBiH.

Utakmica 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca igrana je 21. septembra, a prekinuta je u 82. minuti kada je Stojan Vranješ pogodio za 0:2. Tada su navijači Veleža utrčali na teren, sudija Sabrija Topalović “odsvirao” je kraj utakmice.

No, stvari se nisu završile na tome, jer su kod Jablanice napadnute sudije pri povratku iz Mostara. Tada je zapaljen automobil u kojim se kući vozio zenički sudija Topalović.

U automobilu je bio i jedan pomoćni sudija, kao i Adnan Alispahić, supervizor suđenja.

Savez je sada odlučio nadoknaditi materijalnu štetu zeničkom arbitru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh