Fudbal

Ibrahim Šehić: Napravit ćemo pravilnik, mame svoje nećemo gledati dok opet ne vratimo reprezentaciju na pravi put

Golman Zmajeva dao obećanje Fanaticosima.

Ibrahim Šehić - Klix.ba

Svim navijačima nogometne reprezentacije BiH u ušima još odzvanjaju riječi Senada Lulića iz 2019. godine o amaterskom odnosu Zmajeva prema reprezentativnim okupljanjima. Ibrahim Šehić je večeras obećao BH Fanaticosima da toga više neće biti, piše Klix.

– Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni, a onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas, rekao je prije dvije godine Lulić Samiru Handanoviću.

Od tog momenta do danas se nije ništa promijenilo. Zmajevi umjesto da treniraju u modernom Trening centru u Zenici se okupljaju u Sarajevu kako bi mogli neometano uživati u čarima glavnog grada, pa i njegovog noćnog života.

Upravo je zbog toga Miralema Pjanića selektor Ivaylo Petev odlučio kazniti neuvrštavanjem u sastav danas protiv Ukrajine.

Nakon meča golman i jedan od lidera reprezentacije Ibrahim Šehić je otišao pred BH Fanaticose i lično im obećao da će neprofesionalizmu stati u kraj.

– Napravit ćemo pravilnik i ko god bude uradio išta pogrešno, ja ću ga lično ispred vas dovesti, pa ćemo ga svi zajedno naružiti. Nema više izlazaka iz hotela, nema više ni kafa, ni mame svoje nećemo gledati dok opet ne vratimo reprezentaciju na pravi put i to vam mi obećavamo. A vi ove mlade momke morate podržati, poručio je Šehić.

Vidjet ćemo da li će se Šehić ”boriti s vjetrenjačama” ili će naši nogometaši zaista shvatiti da se na reprezentativnim okupljanjima mora ponašati profesionalno kao što to čine u svojim klubovima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh