Fudbal

Petev izbacio Pjanića iz sastava za večerašnji okršaj s Ukrajinom zbog nediscipline

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine donio je odluku o izbacivanju Miralema Pjanića iz sastava za večerašnji okršaj s Ukrajinom zbog nediscipline, saopšteno je iz Nogometnog saveza BiH.

Miralem Pjanić - NFSBiH.ba

Miralem Pjanić večeras neće biti u startnoj postavi niti na klupi za rezervne igrače u susretu protiv Ukrajine. Tako je odlučio selektor Ivalyo Petev nakon što je obavio razgovor sa Pjanićem, naveli su iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Pjaniću je žao što je prekršio disciplinu i radnu etiku te u potpunosti razumije odluku selektora.

“Ne treba zaboraviti činjenicu da je Pjanić u dresu reprezentacije pružao sjajne partije. Njegov postupak koliko god da nije bio primjeren igraču takvog renomea niti patriotizmu koji treba da da osjeća svako ko nosi nacionalni dres, ipak treba shvatiti kao posljedicu nedovoljnog psihološkog oporavka nakon svega što mu se dešavalo u posljednjih godinu dana karijere”, navodi se u saopštenju Saveza, prenosi Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh