Fudbal

Steven Gerrard novi trener Aston Vile

Legendarni engleski fudbaler i trener Stiven Džerard (Steven Gerrard) preuzeo je klupu Aston Vile.

Steven Gerrard - ASTON VILLA FC

Klub iz Birmingema potvrdio je angažman Džerarda, koji je prošle sezone s Glazgov Rendžersima osvojio titulu prvaka Škotske bez izgubljenog meča.

– Aston Vila je klub s bogatom historijom i tradicijom u engleskom fudbalu i neizmjerno sam ponosan što sam postao njegov novi glavni trener. U razgovorima s klupskim rukvodostvom uvidio sam koliko su ambiciozni njihovi planovi i veselim se što ću im pomoći da ostvare svoje ciljeve – rekao je Džerard za zvaničnu klupsku stranicu, a pritom se zahvalio Rendžersima na ukazanoj prilici.- Želio bih izraziti svoju iskrenu zahvalnost svima koji su povezani s Glazgov Rendžersima što su mi dali priliku voditi tako kultni nogometni klub. Pomoći im da osiguraju rekordni 55. naslov prvaka uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu. Želio bih igračima, osoblju i navijačima poželjeti sve najbolje u budućnosti – istakao je Džerard.

Džerard je na klupi naslijedio Dina Smita (Dean Smith), koji je klub ostavio na 16. poziciji s 10 osvojenih bodova, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh