Fudbal

Ibrahimović se pridružio reprezentaciji: Tijelo mi je sve starije, ali je um sve mlađi

Moram izbalansirati vrijeme provedeno u igri, jer sam sve više sklon povredama, rekao je napadač Švedske.

Zlatan Ibrahimović - Getty

Švedski fudbalski as Zlatan Ibrahimović trenutno se nalazi na pripremama sa svojom reprezentacijom za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, gdje će odmjeriti snage sa Gruzijom i Španijom.

Na press konferenciji Šveđana povodom dva naredna duela, Ibrahimović je govorio o svom novom pozivu u državni tim u 40. godini života.

– Ostario jesam, ali sada bolje razumijem svoje tijelo. Ono je sve starije, iako je moj um sad mlađi i izgledam sve bolje i bolje, u svom stilu je komentarisao Zlatan, dodavši:

– Svi žele igrati, ja sam ovdje samo kao član ekipe. Konačno, trener je taj koji odlučuje o minutaži.

Legendarni Ibra je na kraju rekao:

– Moram izbalansirati vrijeme provedeno u igri, jer sam sve više sklon povredama. Ako uspijem pronaći pravi balans, trebao bih moći igrati što je više moguće. Morao sam biti iskren prema sebi i priznati da nisam bio sto posto spreman. Sa svojim samopouzdanjem, siguran sam da će sve biti u redu, rekao je napadač Milana, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh