Fudbal

Remi Intera i Juventusa, Džeko se ponovo upisao u strijelce

Reprezentativac Bosne i Hercegovine pogodio u 17. minuti

Edin Džeko - Twitter

Derbi Italije i utakmica Intera i Juventusa u okviru 9. kola Serije A završila je bez pobjednika “Nerazuri” su poveli preko Edina Džeke u 17. minuti, a poravnanje “Staroj dami” u 90. minuti s penala donio je Paulo Dibala (Dybala).

Juventus je prethodno dobro otvorio utakmicu. Već u 7. minuti Samir Handanović je sjajno zaustavio pokušaj Alvara Morate, a onda je Aleks Sandro (Alex) bio neprecizan na odbitku, a onda je Inter došao do pogotka.

Igrao se 17. minut kada je Hakan Čalhanoglu (Calhanoglu) dobio loptu od Milana Škrinjara (Skriniara) i dobro šutirao, ali je pogodio samo okvir gola. Međutim, na pravom mjestu je bio Džeko koji je poslao loptu u mrežu.

Bio je to “Dijamantov” sedmi gol u devet prvenstvenih utakmica ove sezone, a ukupno osmi pogodak u svim takmičenjima. Ima i dvije asistencije, po jednu u Seriji A i Ligi prvaka.

Imao je Huan Kvadrado (Juan Cuadrado) priliku da poravna već u 1. dijelu, ali nije bio precizan. I rezultat se nije mijenjao sve do finiša meča, kada je sudija Mauricio Mariani (Maurizio) nakon konsultacije s VAR-om pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Paulo Dibala (Dybala) koji je u igru ušao u 65. minuti. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh