Fudbal

I lavovi pogriješe: Pogledajte autogol Ibrahimovića

Napadač Milana nije najbolje reagovao nakon kornera.

Zlatan Ibrahimović - Twitter

Fudbaleri Milana upisali su gostujuću pobjedu kod Bolonje rezultatom 4:2 u okviru 9. kola italijanske Serije A. “Rosoneri” su već nakon 35 minuta vodili sa 2:0 golovima Rafaela Leaa (Leao) i Davida Kalabrije (Calabrie), a onda su dopustili da se protivnik vrati u život iako su imali brojćanu nadmoć, piše Avaz.

U 49. minuti Bolonja je izvela korner, a Zlatan Ibrahimović je nespretno reagovao i poslao loptu u vlastitu mrežu. Samo tri minute kasnije Musa Barou (Barrow) je pogodio za 2:2. Sreća po Ibrahimovića i Milana pa je Roberto Soriano dobio crveni u 58. minuti, pa je tako Milan imao dva igrača više, prethodno je isključenje u 20. minuti zaradio Adama Soumaoro.

Dugo je Bolonja odolijevala iako je imala dva igrača manje u polju, a onda je u 84. minuti pogodio Ismael Benaser (Bennacer). Pred sami kraj utakmice Ibrahimović se iskupio i pogodio za konačnih 4:2. To je Zlatanu bio drugi gol ove sezone u ligi. “Rosoneri” su nakratko preuzeli vrh tabele. Nakon devet odigranih utakmica imaju 25 bodova, jedan više, ali i utakmicu više od Napolija.

Inače bh. reprezentativac Rade Krunić je igrao do 60. minute kada ga je zamijenio Olivije Žiru (Olivier Giroud). Autogol Ibrahimovića pogledajte OVDJE.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh