Fudbal

Željo savladao Tuzla City, Sloboda prekinula niz bez pobjede

Fudbaleri Slobode savladali su Radnik u komšijskom derbiju odigranom u 13. kolu PLBiH, dok je Željezničar sa 2:1 u derbiju savladao Tuzla City.

Željezničar je poveo već u 4. minuti. Nakon što je Fejzić odbranio udarac Crnčevića, korner je izveo Bojo, a Vrhovac glavom zakucao loptu u mrežu.

Tuzlaci su prvu veliku priliku imali u 23. minuti. Pokušali su Mišić i Mešinović, ali su njihove udarce izblokirali Kosorić i Bojo. U nastavku akcije Krpić je glavom pogodio mrežu Željinog gola, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Izabranici Husrefa Musemića i nakon toga su imali posjed lopte, ali bez konkretnijih prilika. A onda je u 42. minuti sijevnula kontra nakon koje je Zdunić zakucao loptu u mrežu za 0:2.

Do odlaska na odmor mogli su domaći i do trećeg gola, ali je Zdunić oklijevao, a udarac Boje direktno iz kornera odbranio je Fejzić.

Gosti su u nastavku krenuli na sve ili ništa, a odmah na startu drugog dijela u dva navrata je pokušao Džafić. Prvo je njegov pokušaj odbranio Bender, a potom je šutirao pored gola.

Ipak, Džafić je iz trećeg pokušaja pogodio za 2:1. Šutirao je sa vrha šesnaesterca i matirao Bendera.

Sloboda je pitanje pobjednika protiv Radnika riješila za devet minuta i prekinula seriju bez pobjede, koja je trajala od 5. kola. Prvo je Ćivić majstorski pogodio za vodstvo u 60. minuti, a devet minuta kasnije Maksimović je udvostručio Tuzlaka.

Trijumf Slobode potvrdio je Dženis Beganović golom u 90. minuti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh