Fudbal

Zrinjski pobijedio Velež u mostarskom derbiju, Bilbija ušao u historiju

U derbi susretu 13. kola M:tel Premijer lige Zrinjski je kao gost pobijedio Velež rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je Nemanja Bilbija koji se tako izjednačio na vrhu liste najboljih strijelaca kluba svih vremena.

Velež Zrinjski - Klix

Prvo poluvrijeme bilo je veoma siromašno i prilika gotovo da nije bilo. Velež je bolje ušao u meč i imao je terensku nadmoć, ali vremenom se Zrinjski oslobodio pritiska i gledali smo igru između dva šesnaesterca.

Rođeni su najbolju priliku imali na samom startu. Radović je uputio odličan udarac iz slobodnjaka, ali je lopta otišla malo iznad gola.

Igračima u prilog nije išao ni snažan vjetar koji je uveliko ometao igru, a sredinom prvog dijela slijedile su i dvije izmjene kod obje ekipe. Umjesto mladog Džankovića u igru je kod Veleža ušao Radovac, dok je kod Zrinjskog igru napustio povrijeđeni Šipovac, a ušao je Sabljić. prneosi “Klix“.

Zrinjski je nešto bolje ušao u nastavak utakmice i kontrolisao je zbivanja na terenu, a u prvo uzbuđenje vidjeli smo u 58. minuti. Bilbija je sa 20-ak metara šutirao malo pored desne stative Bogdanovićevog gola.

Ipak, samo četiri minute kasnije gosti su poveli. Ćorluka je centrirao s desne strane, a Bogdanović je vrlo loše reagovao i praktično namjestio loptu na glavu Bilbiji kojem nije bilo teško da iz blizine pogodi praznu mrežu za prednost Zrinjskog 1:0.

Bio je to Bilbijin već 75. pogodak za Zrinjski, čime se na listi najboljih strijelaca kluba svih vremena izjednačio sa Krešimirom Kordićem.

Igra Veleža se nakon primljenog gola praktično raspala i do kraja su napravili smo jednu pravu šansu. U 86. minuti udarac glavom Zvonića iz blizine izblokirao je Bilbija i Zrinjski je znalačkom igrom zasluženo došao do velika tri boda.

U 90. minuti Radović je dobio drugi žuti karton, te su Rođeni meč okončali s deset nogometaša.

Velež će u narednom kolu gostovati Rudar Prijedoru, dok Zrinjski u velikom derbiju dočekuje Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh