Fudbal

PREMIJER LIGA BIH – “Rođeni” ili “Plemići”: Zrinjski blagi favorit kladionica

Fudbaleri Veleža i Zrinjskog danas (17 sati) će odmjeriti snage na stadionu “Rođeni”, u prvoj utakmici 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derbi na stadionu "Rođeni" odigrat će se bez publike - ZRINJSKI

– Utakmica će sigurno biti drugačija, nego prošla između ova dva kluba koja je odograna Pod Bijelim brijegom (2:1), u kojoj ni jedni ni drugi nisu pružili najbolje od sebe, a pogotovo mi – rekao je trener Veleža Feđa Dudić i dodao:

Velika bodovna razlika

– Mi lošije od onoga ne možemo, to je bila naša najlošija utakmica u zadnjih godinu dana, tako da očekujem bolje izdanje od obje ekipe.

Dudić danas neće moći računati samo na kartoniranog Dinu Hasanovića…

– Prije pauze probili smo se na prvo mjesto, s tim da Tuzla City ima utakmicu manje, ali mi smo došli tamo gdje želimo biti i sada imamo sve pred sobom da to i branimo, rekao je šef struke Zrinjskog Sergej Jakirović i dodao:

– Čeka nas čvrsta i teška utakmica. Jako teško je psihološki igrati ovakve derbije. Vidi se na igračima obje ekipe nekakav strah od greške, zato i nema puno kvalitetne kombinatorike nego je borba za svaki metar terena i baš se vidi ta psihološka komponenta, zaključio je Jakirović.

Derbi na stadionu “Rođeni” odigrat će se bez publike. Glavni sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva.

Velež trenutno ima 12 bodova, nakon što je zbog kazne Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ostao bez tri boda, i trenutno je deseti na tabeli. Zrinjski je lider na tabeli, s 15 bodova više od “Rođenih”.

Kladioničarske kvote

Kladionica Mozzart na pobjedu Veleža daje kvotu 2.90. Odigraj online i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu, prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh