Fudbal

Hrabri Zmajevi izvukli veliki remi u Ukrajini!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Lvivu odigrala remi sa selekcijom Ukrajine, bilo je 1:1.

BiH Ukrajina - NSFBiH...

Ovaj remi je itekako povoljan rezultat za naš tim, pa će se u novembru voditi velika bitka između nas, Ukrajine, ali i Finske koje pretenduju na to drugo mjesto koje vodi u doigravanje za odlazak na Mundijal u Kataru naredne godine.

Prvo poluvrijeme

Početak meča nije ponudio mnogo uzbuđenja. Nakon prvog pravog na meču pao je gol, nažalost u našoj mreži. prenosi “Radiosarajevo“.

Igrala se 15. minuta kada je naša odbrana kapitulirala. Stepanenko je odigrao sjajan dubinski pas kojim je proigrao Tsygankova, ovaj ubacuje, a Yarmolenko rutinski pogađa mrežu za vodstvo domaće ekipe.

Osam minuta kasnije domaći su mogli duplirati prednost, ali je Šehić sjajnom odbranom nakon udarca Yarmolenka spasio naš tim.

Nakon toga Zmajevi su u par navrata opasno zaprijetili golmanu Pyatovu. Velike prilike u gol nisu pretvorili Kolašinac čiji je udarac izblokiran, te Prevljak koji je šutirao tik pored stative domaćeg gola u 43. minutu.

Drugo poluvrijeme

Preostalih 45 minuta je u potpunosti priplao reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Ukrajinci izuzev udarca Shaparenka početkom nastavka nisu uradili gotovo ništa.

Sa druge strane, izabranici Ivayla Peteva su stvorili nekoliko izgledih prilika što smo uspjeli da iskoristimo.

Golman Pyatov je bio na velikim mukama. Iskusni čuvar mreže domaće ekipe je sjajno odbranio udarce Prevljaka i Džeke, ali je u 77. minuti bio nemoćan.

Večeras fenomenalni Miroslav Stevanović je u maniru najvećih majstora petom progirao Ahmedhodžića koji iz prve šutira i zakucava loptu u mrežu za poravnanje rezultata!

Do kraja meča prilika nije bilo, pa su se oba tima morala zadovoljiti po jednim bodom.

Nakon ovog meča, Ukrajina je ostala na drugoj poziciji sa devet bodova, treća je Finska sa osam, dok je naša selekcija četvrta sa sedam bodova na svom kontu, s tim da Zmajevi imaju utakmicu manje u odnosu na ova dva rivala.

U narednom kolu u Zenici dočekujemo Finsku 13., a onda ćemo i tri dana kasnije također dočekati našeg večerašnjeg protivnika, reprezentaciju Ukrajine.

Računica je jasna, sa pobjedama u te dvije utakmice Zmajevi će definitivno zauzeti tu famoznu drugu poziciju.

Kvalifikacije za SP u Kataru 2022.

Ukrajina – Bosna i Hercegovina 1:1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh