Fudbal

Nevjerovatni Puki srušio Kazahstan i ispisao historiju

Uprkos pobjedi Finske, sve je i dalje u našim rukama

Teemu Pukki - twitter

Fudbalska reprezentacija Finske upisala je gostujuću pobjedu protiv Kazahstana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine rezultatom 2:0, a oba pogotka bila su djelo Temua Pukija (Teemu Pukki).

Sjajni napadač engleskog Norviča je pogađao u 45. i 48. minuti. Dugo se čekalo na prvi pogodak, a on je došao u samom finišu prvog poluvremena kada je Puki pogodio na asistenciju Robina Loda.

Tri minute igre u drugom poluvremenu donijele su novi gol. Urho Nisila (Nissila) je uzdrmao prečku, a na odbitak je natrčao Puki koji ju je bez problema proslijedio u mrežu. Do kraja meča se rezultat nije mijenjao, a Puki je, osim što je ostavio svoj tim u igri za baraž, oborio rekord.

On je došao do 33. gola za reprezentaciju, te je tako postao najbolji strijelac u historiji Finske. Prestigao je legendarnog Jarija Litmanena koji je stao na 32 postignuta gola.

Inače, uprkos pobjedi Finske sve je u našim rukama. Finci do kraja kvalifikacija imaju meč sa nama u Zenici, te Francuskom. Naša selekcija večeras gostuje Ukrajini, a onda će dočekati Finsku i Ukrajinu. “Zmajevi” bi u slučaju dvije pobjede izborili plasman u doigravanje za Mundijal. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh