Fudbal

Inter je trebao imati balkanski napad. Direktor otkrio s kim je htio upariti Džeku

Direktor Intera Giuseppe Marotta otkrio je da je prioritet u prošlom prijelaznom roku bio dovođenje Edina Džeke, ali i da je postojala druga želja, odnosno da je klub htio i Fiorentininog Dušana Vlahovića. “Jednog za sadašnjost, drugog za budućnost”, objasnio je Marotta.

Edin Džeko - Twitter

Italijanski prvak u ljetnim je mjesecima ostao bez Romelua Lukakua i Achrafa Hakimija koji su otišli u Chelsea, odnosno Paris Saint-Germain, popravio financijsku situaciju u klubu, ali i ostao bez istaknutih pojedinaca. Lukakua je zamijenio Džeko koji je stigao u statusu slobodnog igrača i koji je sa šest golova i asistencijom u prvih sedam ligaških utakmica potvrdio klasu, prenosi Raport.

“On je bio prioritet, željeli smo ga i prošle sezone”, potvrdio je Marotta pa otkrio:

“Vlahović? Veliki talent, ali treba pričekati prije nego se počne govoriti o šampionu. Postoji velika razlika između talenta i šampiona. Bili smo u vrlo zahtjevnim pregovorima, ali mogli smo zamisliti dolazak dvojice napadača tog kalibra.”

“Džeko je bio prvi cilj, Vlahović drugi. Jedan iskusni igrač za sadašnjost, drugi za budućnost. To bi bilo najbolje, ali sretni smo što smo uspjeli dovesti Džeku.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh