Fudbal

Cristiano Ronaldo osvojio prestižnu nagradu i stigao Runijev rekord

Ponosan sam što sam izabran za igrača mjeseca među toliko sjajnih igrača u Premijer ligi, poručio je Portugalac.

Cristiano Ronaldo - Sport.ba

Povratnik u redove Mančester junajteda i veliko ovoljetno pojačanje kluba sa Old Traforda, Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo), proglašen je najboljim igračem septembra.

Tako je Ronaldo nakon 12 godina igranja van Otoka ponovo nagrađen prestižnom nagradom, a dobre partije i golovi protiv Njukasla (dva gola), te Vest hema i Aston Vile nisu mogli proći neprimjećeno.

Ronaldu je ovo je bio jubilarni peti put u karijeri da odnese nagradu najboljeg u nekom mjesecu u Premijeršipu, a to znači da se poravnao s Vejnom Runijem (Wayne Rooney), koji je do sada bio jedini igrač Junajteda koji ju je osvajao pet puta.

– Ponosan sam što sam izabran za igrača mjeseca među toliko sjajnih igrača u Premijer ligi. Zahvaljujući svim mojim saigračima u Junajtedu, ne bih uspio bez njih. Nastavimo raditi naporno i rezultati će doći, poručio je Ronaldo putem društvenih mreža.

Konkurenti Portugalcu bili su Žoao Kanselo (Joao Cancelo) iz Mančester sitija, Čelzijev Antonio Rudiger, Nukaslov Alan Sent-Maksimin (Allan Saint-Maximin), Ismail Sar (Ismaila Sarr) iz Vatforda, te zvijezda Liverpula Mohamed Salah, prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh