Fudbal

Petak dan D za Velež

Dan nakon prekida utakmice Velež – Borac i incidenta u tunelu na izlazu iz Jablanice kada su napadnuta službena lica susreta koji se igrao u okviru 10. kola Premijer lige zasjedale su Takmičarska i Disciplinska komisija NFSBiH.

Nakon izrečenih kazni Disciplinske komisije FK Velež je uputio pravovremenu žalbu na dresu Saveza uz nadu da će neke odluke biti preinačene.

Kako SportSport.ba saznaje sjednica Apelacione komisije će biti održana u petak kada će biti donesena i konačna odluka po pitanju žalbe mostarskog kluba.

Utakmica igrana 21. septembra na stadionu Rođeni je prekinuta u samom finišu kada je Borac zabio gol za 0:2 i tako nakon što su navijači domaćina utrčali u teren.

Takmičarska komisija je odlučila da susret bude registrovan službenim rezultatom 0:3, što i ne pravi neku razliku za Velež jer bi poraz vjerovatno bio upisan i na terenu.

Disciplinci su kaznili Velež sa 10.000 KM te oduzimanjem tri boda, stadion Rođeni je suspendovan na šest utakmica, dok je predsjednik Šemsudin Hasić kažnjen sa zabranom obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od 2 godine.

Nezvanične informacije govore da će Veležu vrlo vjerovatno biti vraćena tri boda, koja su prethodno zasluženo osvojena na terenu.

Vrlo lako bi se moglo desiti da bude i ukinuta suspenzija stadiona Rođeni. Velež bi domaće utakmice mogao igrati na svom stadionu, ali bez prisustva publike.

Inače, i Hasić lično je uputio žalbu na svoju kaznu, pa se ne isključuje mogućnosti i da (do)sadašnjem prvom čovjeku mostarskog velikana bude skraćena suspenzija, prenosi Sportsport.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh