Fudbal

Serie A / Juventus slavio u gradskom derbiju protiv Torina

Juventus je golom u finišu susreta došao do pobjede u velikom torinskom derbiju protiv Torina (0:1), a isti se igrao u okviru sedmog kola italijanske Serije A.

Locatelli - Screenshot

Veoma rano je Juventus propustio veliku šansu. Weston McKennie je promašio iz dobre situacije u petoj minuti. Torino je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 22. minuti kada je Saša Lukić šutirao malo pored desne stative gola gostiju.

Wojciech Szczesny je odbranio udarac koji je u 38. minuti uputio Rolando Mandragora. Nije bilo golova u prvom dijelu, a nakon osam minuta igre u drugom dijelu Alex Sandro je uputio odličan udarac pod prečku, ali odbranio je to golman domaćih.

Stara dama je imala šansu i u 56. minuti kada je Juan Cuadrado zaprijeto šutem van šesnaesterca. Nije bilo većih prilika do 86. minute kada je Manuel Locatelli postigao je drugi pogodak dresu Juventusa i donio gostima pobjedu u velikom derbiju. U sudijskoj nadoknadi Dejan je pogodio stativu, prenosi SCsport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh