Fudbal

Mourinho nakon derbija opet u centru pažnje: “Obrušio se na sudije, zalupio vratima i otišao”

Jose Mourinho opet se našao u centru pažnje nakon sinoćnjeg derbija Lazija i Rome na Olimpicu.

Jose Mourinho - TheSun.co.uk

Lazio je slavio sa 3:2, a Mourinho je napravio mali šou nakon utakmice.

Trebao je Mourinho da, nakon što je govorio pred kamerama Sky Sportsa, izađe i pred ostale novinare, ali mu je osoba iz rukovodstva lige poručila da zbog protokola može da razgovara samo sa Sk< Sportom, dok ostali predstavnici ‘sedme sile’ mogu da ih prate na ekranu. Portugalac je odgovorio da je to protokol za trenera Lazija, ali ne i za trenera Rome, insistirajući i da ostali novinari treba da rade svoj posao. “Želim da razgovaram sa novinarima, a vi mi ne dopuštate da pričam. Morate da poštujete njihov rad, imaju pravo da mi postave pitanje”, poručio je Mourinho, a nakon što je opet dobio negativan odgovor, zalupio je vratima i otišao… Inače, u tom razgovoru za Sky Sport Mourinho se obrušio na sudije koje su dijelile pravdu na derbiju. “Nažalost, fantastičnu utakmicu ​​upropastili su sudac i VAR, koji nisu bili na pravoj razini za ovu utakmicu”, rekao je Mourinho prije nego što se naljutio. “Kad smo mi bili bolji i trebali da postignemo gol za 1:1, Lazio je poveo sa2:0. Izostao je i drugi žuti karton za Lucasa Leivu, to je također bilo važno. Mislim da je moj tim danas bio bolji na terenu”, dodao je Mourinho, prenosi SCsport.

“Italijanski fudbal znatno se poboljšao u odnosu na prošlu deceniju”, dodao je 58-godišnjak i objasnio: “Kvaliteta fudbala, napadački pristup, želja za pobjedom, sve se poboljšalo.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh