Fudbal

Premijer liga BiH: Željezničar pobijedio Leotar i prekinuo crni niz

Prije današnjeg meča, Željezničar je posljednju pobjedu upisao još 16. avgusta (protiv Rudara, 2:0). Čekanju je došao kraj, nakon više od mjesec Plavi su upisali trijumf savladaši Leotar na Grbavici.

Željezničar - Leotar - fkz.ba

Domaćin je dominirao na travnjaku Grbavice u susretu 11. kola m:tel Premijer lige BiH, a prvu izrazitu priliku propustio je realizovati Zdunić u 12. minuti, kada se našao u duelu “jedan na jedan” sa vratarom gostiju Perišićem.

Zatim je odličan prizemni ubačaj u peterac uputio Subašić, ali zamalo kasni Juričić. Zdunić je imao još nekoliko poluprilika, da bi najbolju u prvom poluvremenu, tačnije u 38. minuti, prokockao Petar Bojo – istrčao je sam pred Perišića, ali je prebacio gol Leotara.

Kada se činilo da će prvo poluvrijeme biti zaključeno bez pogodaka, Plavi su došli do prednosti. Mekić je u 44. minuti šutirao sa dvadesetak metara – lopta se odbila o stativu, zatim o leđa Perišića i završila u mreži Leotara.

U drugom poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Dobru šansu domaćini su imali u 56. minuti iz kontranapada – Bojo je pasom izbacio Zdunića, ali ofanzivac Plavih je iskosa šutirao pored gola Leotara. Dvadesetak minuta kasnije u prilici je Bojo, ali njegov šut nogom brani Perišić.

Zatresla se mreža Leotara u 78. minuti, ali pogodak rezerviste Gasala je poništen zbog ofsajda.

Rezultat se ipak nije mijenjao, Željezničar je ostvario minimalnu, ali dragocjenu i potpuno zasluženu pobjedu nad Leotarom.

Željezničar – Leotar 1:0 (Perišić autogol 44′)

Stadion Grbavica. Gledalaca oko 4.000. Glavni sudija: Luka Bilbija (Prijedor).

ŽELJEZNIČAR: Bender, Malić, Kosorić, Vrhovac, Beća, Mekić, Bojo (Bekrić), Subašić (Crnčević), Mujezinović, Zdunić, Juričić (Gasal).

LEOTAR: R. Perišić, Paranos (Todorović), Arsić, Milović (Milić), Čolić (Mićunović), Đurić, Maksimović (Bosančić), Sekulović, M. Perišić, Zec (Ristić), Aćimović, piše SCsport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh