Fudbal

Balajić i Barišić: Nadamo se da će bodovi ostati na Mokrom Docu

 U 11. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac sastaju se HŠK Posušje i NK Široki Brijeg koji će nakon 12 godina odigrati natjecateljsku utakmicu.

Balajić i Barišić - Fena

Utakmicu su iz tabora Posušja najavili trener Stipe Balajić i iskusni branič i nekadašnji igrač Širokog Brijega Josip Barišić.

– Nadam se da možemo nastaviti s dobrim igrama, da ćemo greške smanjiti na minimum i da možemo doći do tri boda. Mislim da su momci spremni, da su se osvježili i da svi čekaju da napokon počne utakmica, koja očigledno ljudima ovdje puno znači – kazao je trener Balajić.

Naglasio je da njegova momčad mora biti strpljiva u ovoj utakmici protiv Širokog Brijega.

– Moramo biti pametni, strpljivi. Dosta dobro ih poznajem, iskusni su. Znaju igrati na rezultat. Primili su najmanje golova u ligi, igraju dobar blok, a isto tako znaju s dobrim individualcima zaprijetiti – ocijenio je Balajić.

Josip Barišić proveo je 12 godina u dresu Širokog Brijega u kojem je osvojio i Kup BiH i nosio kapetansku vrpcu.

– Atmosfera u ekipi je dobra i ja sam spreman za ovaj susret. Nakon pozitivnog rezultata u Tuzli, okrećemo se susretu protiv Širokog Brijega i znamo kakva je to utakmica, da je to pravi hercegovački derbi nakon dugo vremena. Sigurno je da će biti puno emocija zbog mojih provedenih 12 godina u Širokom Brijegu. Međutim, nadamo se da će tri boda ostati na Mokrom Docu – kazao je Barišić koji je osim Širokog Brijega nosio i dres splitskog Hajduka.

Utakmica se igra u nedjelju, 26. rujna, s početkom u 15 sati na stadionu Mokri Dolac, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh