Fudbal

Faruk Hadžibegić: Večeras očekujem puno Koševo, ponosan sam na igrače Veleža

Naš fudbalski stručnjak Faruk Hadžibegić (63) pozvao je sve navijače Sarajeva i Željezničara da večeras dođu na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”, gdje će veliki gradski rivali odigrati 144. vječiti derbi.

Pun stadion
– Ta dva kluba zaslužuju pun stadion, ističe Hadžibegić iz svog pariškog doma, te dodaje:

– Očekujem duel za pamćenje, kako na terenu, tako i na tribinama. To su dva naša najveća kluba, a ja sam uvijek bio da se kultiviše sportsko rivalstvo. Apsolutno na temeljima respekta. Sarajevo i Željezničar, jednostavno, moraju više raditi na tom pozitivnom, sportskom rivalstvu.

Na pitanje kako komentariše sinoćnji “slučaj Mostar, odnosno prekinuti duel Velež – Borac i napad na sudiju Sabriju Topalovića i službena lica u Tunelu Lendava, Hadžibegić je odgovorio:

Povratak “Rođenih”
– Velež je na početku sezone ostvario značajne rezultate u Evropi, što je sigurno jedan najboljih perioda bh. fudbala. Drago mi je što su se “Rođeni” vratili kao “feniks iz pepela”… Volio bih da se to sinoć nije desilo i pozivam sve da nađu mir i razum, odnosno pravi način da se iskorijene sve negativnosti u bh. fudbalu. Teško mi je nešto više kazati iz Pariza, ne znam sve detalje da zauzmem konkretan stav. Bez obzira ne sve, greške i slično, razum mora dominirati svakom situacijom. Žeo mi je zbog svih tih dešavanja, stvarno žalim. Volio bih da odgovorni sve učine kako se takve situacije nikada više ne bi ponavljale. U “Avazu” sam pročitao da ovo nije prvi takav incident… Velež, kao klub sa velikom tradicijom, tako i Borac, zaslužuju drugačiji publicitet.

Također, Hadžibegić je dodao i ovo:

– Ponosan sam na igrače Veleža koji su nakon što je publika ušla u teren svojim tijelima zaštitili igrače i stručni štab Borca. To je veliki ljudski i sportski čin. Hvala im na takvom gestu. Ponavljam, ponosan sam na njih – zaključio je Hadžibegić, prenosi avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh