Fudbal

Bez kazne za Banjalučane: Delegat nije ni pomenuo sporni transparent na meču Borac – Široki

Navijači Borca u petak su na utakmici protiv Širokog Brijega poslali političku poruku.

Transparent Borac - Scsport

Navijači Borca u petak su na utakmici protiv Širokog Brijega poslali političku poruku.

Ispod tribine na kojoj su smješteni vatreni fanovi Banjalučana (Lešinari) istaknut je transparent:

“U krajiškoj ljepotici trobojka se vije, Republika Srpska dio je Srbije“, pisalo je.

Političkom porukom nije se bavila Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj u utorak, piše Faktor.

“Delegat Radika Marić iz Bijeljine u svom izvještaju nije naveo povredu disciplinskog pravilnika pa članovi komisije transparent nisu tretirali kao prekršaj“, rečeno je Faktoru iz Disciplinske komisije FSBiH.

Nogometni savez BiH ranije je zbog transparenta podrške generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifu Dudakoviću kažnjavao Željezničar.

Borac će i ovoga puta proći nekažnjeno, baš kao što nije kažnjen ni kada su njihovi navijači u utakmici sa Zrinjskim skandirali ime i veličali Ratka Mladića, ratnog zločinca pravosnažno osuđenog za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh