Fudbal

Liga prvaka / Lingard poklonio trijumf Young Boysima, četiri penala i remi u Sevilli

Počela je nova sezona Lige prvaka, a Manchester United je u prvom kolu grupne faze poražen na gostovanju kod Young Boysa sa 2:1!

Poveo je Manchester United rano, već u 13. minuti, a Cristiano Ronaldo je bio strijelac na asistenciju sunarodnjaka Bruna Fernandesa.

Činilo se da će Đavoli lako doći do trijumfa u švicarskom Bernu, ali nije bilo tako. Ni blizu.

Wan-Bissaka u 35. minuti dobija direktan crveni karton i zagorčava život svojim saigračima, koji u nastavku nisu uspjeli da sačuvaju svoju mrežu pred napadima Young Boysa.

U 66. minuti je s desne strane centrirao Hefti, a sa pet metara loptu u mrežu za 1:1 šalje Moumi Ngamelou. Nastavio je jako napadati Young Boys do samog kraja, a uspio je dominaciju materijalizirati.

U petoj minuti sudijske nadoknade šok za United. Veliki kiks napravio je Lingard koji je poklonio loptu gostima, a Siebatcheu je izašao sam pred golmana Đavola i matirao ga za konačnih 2:1! Veliki trijumf za švicarski tim…

Nevjerovatan meč gledali smo u Sevilji, gdje je gostovao Red Bull Salzburg. Vjerovali ili ne, u prvom poluvremenu ovog meča dosuđena su 4 (četiri) penala!

Od toga su čak tri bila dosuđena gostima iz Austrije, ali oni su dva promašili. Prvo je neprecizan bio Adeyemi u 13. minuti i promašio je cijeli gol, a potom je Luka Sučić s bijele tačke pogodio za 0:1 u 21. minuti, piše SCsport.

Sučić je novu šansu iz penala imao u 37. minuti, ali ovaj igrač tada pogađa stativu…

Pet minuta poslije penal za Sevillu, a siguran je s bijele tačke za poravnanje od 1:1 bio Ivan Rakitić.

Na samom startu drugog poluvremena Andalužani ostaju s igračem manje jer drugi žuti karton dobija En Nesyri. Do kraja nije bilo promjene i završilo je 1:1.

Grupa F:

Young Boys – Manchester United 2:1 (Ngamelou 66′, Siebatchu 90+5’/ Ronaldo 13′)

Grupa G:

Sevilla – RB Salzburg 1:1 (Raktić 42’p / Sučić 27’p)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh