Fudbal

Razočaravajuće vijesti za Harisa Duljevića!

Bosanskohercegovački ofanzivac Haris Duljević prije nekoliko dana je zvanično potpisao za njemačkog drugoligaša Hansu iz Rostocka.

Ipak, neće brzo debitovati za svoj novi tim jer nije dovoljno spreman za izazove koje nosi 2. Bundesliga, smatra trener ovog tima Jens Härtel.

Nije u zadovoljavajućoj formi, trenirao je individualno, ali mu fali dodatnih treninga tako da bi trebao biti spreman za dvije-tri sedmice, rekao je Härtel.

Sam Duljević je na predstavljanju kao novi fudbaler Hanse istakao da je uvjeren da je spreman i da će dati maksimum, no izgleda da Härtel nije takvog mišljenja.

Tokom vremena provedenog u Francuskoj, uvijek sam pratio dešavanja u Njemačkoj. Hansa je veoma dobar klub sa vrhunskim navijačima. Imamo dobar sastav, uvjeren sam da sam spreman i uradiću sve što mogu da budemo uspješni zajedno. Jedva čekam da debitujem, svi mogu računati na mene da ću dati sto posto za svoj tim, istakao je Duljević.

Nekadašnji ofanzivac Sarajeva će u novom klubu nositi broj deset na leđima, a Hansu novi izazov očekuje već danas kada u terminu od 13.30 sati igraju protiv Darmstadta, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh