Fudbal

Fudbaleri Reala se u nedjelju vraćaju na Santiago Bernabeu

Fudbaleri Real Madrida vratit će se u nedjelju na svoj stadion “Santiago Bernabeu”, 560 dana otkako su posljednji put igrali na tom terenu.

Santiago Bernabeu -Youtube/Maribel De Jesus/Screenshot)

Čuveni madridski stadion je prethodnih 18 mjeseci renoviran, radovi nisu završeni, ali će stadion biti otvoren za ograničeni broj navijača, za utakmicu u nedjelju od 21 čas, kada će Real igrati protiv Celte u Primeri.

To će biti prva utakmica na tom terenu još od 1. marta prošle godine, prije pandemije, kada je Real u velikom derbiju pobijedio Barcelonu sa 2:0.

“Fudbal se vraća na ‘Santiago Bernabeu’. Veoma je uzbudljivo reći to nakon svega što smo proživjeli u ovim tužnim i čudnim vremenima”, rekao je predsjednik Reala Florentino Peres.

U sklopu pandemijskih mjera, vlasti dozvoljavaju klubovima popunjenost 60 posto kapaciteta stadiona, što bi značilo gotovo 50.000 ljudi na “Santiago Bernabeu”, ali će samo nekoliko hiljada u nedjelju biti na stadionu.

Očekuje se da će radovi na stadionu biti završeni do kraja 2022. godine, piše Beta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh