Fudbal

Ibrahim Šehić: Nije to kao prije deset godina, da odeš u Kazahstan i pobijediš sa 5:0

Uoči sutrašnje utakmice protiv Kazahstana, predstavnicima medija na današnjoj press-konferenciji obratili su se selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev i golman Ibrahim Šehić.

Ibrahim Šehić - SCsport.ba

U uvodu je šef stručnog štaba Zmajeva kazao:

“Moramo ući u utakmicu više od sto posto. To je čvrsta i agresivna ekipa. Pristup će biti jako bitan, da odigramo dobru utakmicu. Idemo na tri boda. Utakmica traje 90 minuta i moramo biti strpljivi, pametni, ali siguran sam da su momci spremni i da će dati sve od sebe da ostvare pobjedu. Moramo se maksimalno skoncentrisati da osvojimo tri boda“, istakao je Petev i dodao:

“Dobro znam Kazahstan, imam puno kolega koji su radili tamo. Međutim, nema laganih protivnika danas. Bitno je da mi imamo pravi pristup, neovisno da li igramo s Kazahstanom, Finskom ili Francuskom. Ali idemo sutra odraditi dobar posao, da uzmemo tri boda”.

Naglasio je kako će se nakon večerašnjeg treninga znati situacija s povredama Kolašinca i Sušića te na koje igrače može računati sutra, prenosi “SCsport“.

Ibrahim Šehić je ovom prilikom kazao:

“Svi znamo da danas nema lahkih utakmica i protivnika. Nije to kao prije 10 godina, da odeš u Kazahstan i pobijediš 5:0. Njihovi klubovi redovno igraju u Evropi, od Kairata do Astane… Dobro stoje na terenu, imaju dobrog trenera. Znamo da će biti drugačija utakmica nego u Francuskoj. Probat ćemo sa nekim našim idejama da zabijemo gol i osvojimo tri prevažna boda pred nastavak kvalifikacija”.

Na pitanje kako komentarište istupe Asmira Begović i Sergeja Barbareza, Petev je kratko odgovorio:

“Kao što sam rekao prije dva-tri dana – nikako.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh