Fudbal

Ronaldo se pohvalio Guinnessovim rekordom

Cristiano Ronaldo je u srijedu oborio rekord po broju golova za nacionalnu momčad, a kao nagradu dobio je i Guinnessovo priznanje, kojim se pohvalio na Instagramu.

Cristiano Ronaldo - Sport.ba

Sjajni Portugalac je zabio dva gola u pobjedi nad Irskom (2:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i stigao do svog 111. pogotka u 180. nastupu za Portugal, čime je nadmašio legendarnog Iranca Alija Daeija koji je od 1993. do 2006. u 149 nastupa za Iran postigao 109 golova, piše Index.hr.

“Hvala Guinnessovoj knjizi rekorda. Uvijek je dobro biti prepoznat kao svjetski rekorder. Idemo pokušati još više povećati brojke”, napisao je Ronaldo u objavi na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ovo nije prvi rekord koji je smjestio Ronalda u Guinnessovu knjigu rekorda. On je najstariji nogometaš koji je zabio hat-trick na svjetskim prvenstvima (33 godine, 130 dana), sportaš s najviše lajkova na Facebooku (149 milijuna), igrač koji je povezao najviše utakmica Lige prvaka s barem jednim postignutim pogotkom (11)…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh