Fudbal

Selektor BiH Petev: Pokušat ćemo iskoristiti šansu za plasman na SP

Očekuje se da svi igrači u utakmici s Kuvajtom pruže najbolju moguću igru, poručeno je u Sarajevu na konferenciji za medije nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine pred prijateljsku utakmicu s Kuvajtom.

Ivaylo Petev - SCsport.ba

Nakon neriješenog rezultata u Francuskoj (1:1), reprezentacija BiH vratila se u Sarajevo gdje će nastaviti sa pripremama za duel protiv selekcije Kuvajta koji je na programu u subotu u Zenici i kvalifikacionu utakmicu sa Kazahstanom 7. septembra u 20.45 sati na stadionu “Bilino polje” u Zenici.

Ivaylo Petev, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, podsjetio je da je Sead Kolašinac povrijeđen, ali se nada da će biti spreman za Kazahstan.

“Što se tiče Sušića i Kolašinca, oni imaju povredu od prošle utakmice s Francuskom. Radimo s medicinskom timom da budu spremni za Kazahstan. Nadam se da će biti spremni. Ako budu, koristit ćemo ih”, kazao je Petev.

Istakao je da očekuje da svi igrači u utakmici s Kuvajtom pruže najbolju moguću igru.

Dotakao se i prelaska Miralema Pjanića u turski Bešiktaš.

“Sretan sam da je Pjanić našao klub. Za njega je bitno da igra, a isto i nama. Nadam se da će uraditi dobar posao i u novom klubu, a naravno i u našoj reprezentaciji”, rekao je Petev.

Ponovio je da selekcija BiH nakon remija protiv Francuske odlučuje sama o sebi u narednim mečevima kvalifikacija.

“Grupa je nezgodna. Svako ima šansu. Naša budućnost je u našim rukama. Sve ovisi o nama. Mi ćemo pokušati da ovu šansu iskoristimo i da dobijemo priliku za plasman na Svjetsko prvenstvo. Sve je moguće. Pokušat ćemo da igramo iz utakmice u utakmicu bolje i bolje. Igrači su svjesni toga. Atmosfera je dobra, vidjeli ste kako su igrali jedan za drugog u prošloj utakmici protiv Francuske i tako trebaju nastaviti i u budućnosti”, rekao je Petev.

Naglasio je da je utakmica protiv selekcije Kuvajta vrlo važna kako bi igrači stekli još više samopouzdanja.

“Meni je sutra jako bitno da igrači koji budu igrali pokažu želju, borbu i jedinstvo. Svaki treba pokazati želju da se pobijedi. Sutra moramo odraditi dobar posao”, smatra Petev.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić je istakao da se osjeća odlično.

“Imao sam mali problem. Vjerovatno je došlo do zamora mišića. U dogovoru sa medicinskim timom i selektorom odlučili smo da je bolje da preskočim utakmicu s Francuskom. Što se tiče utakmice protiv Kazahstana sigurno ću biti stoposto spreman”, kazao je Krunić, prenosi Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh