Fudbal

Džeko i Petev najavili meč sa Francuskom: Samo maksimum svakog igrača može donijeti dobar rezultat

Naša reprezentacija sutra igra protiv Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstva

Edin Dzeko, Ivajlo Petev

Uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske, predstavnicima medija danas su se u Strazburu obratili kapiten repprezentacije BiH Edin Džeko i selektor Ivajlo Petev (Ivaylo).

Šef stručnog štaba Zmajeva u uvodu je kazao:

– Očekujemo da odigramo bolje nego u Sarajevu. Naravno da ćemo pokušati da uzmemo bod ili tri. Bitno je da pokažemo samopouzdanje, zajedništvo i da uživamo u utakmici. Za nas je sutra bonus, da igramo i uživamo.

Džeko se potom referirao na utakmicu koju je selekcija BiH svojevremeno igrala u Parizu protiv Francuske (1:1):

– Ta utakmica je bila dosta davno. To je vjerovatno jedna od najboljih koje je reprezentacija ikad odigrala. Sigurno je da se sjećam rado, ali i nerado, jer se na kraju nismo plasirali na veliko takmičenje. Puno je vremena prošlo, totalno je sada druga ekipa.

Petev je zatim konstatovao:

– Naravno da moramo igrati sa samopouzdanjem. Znamo kakvu ekipu ima Francuska. Što se tiče prošle utakmice sa Francuskom, to je sada samo statistika. Trebamo pokušati popraviti neke stvari iz tog meča.

Na pitanje da li može biti čovjek odluke u sutrašnjem susretu, Džeko je odgovorio:

– Mislim da nijedan igrač sutra ne može donijeti prevagu, kako u ekipi BiH, tako u Francuskoj, iako ta selekcija ima puno više individualnog kvaliteta. Neće biti nimalo lagana utakmica, oni su domaćini i igraju pred svojim navijačima. Pobjedom žele da obezbjede prvo mjesto u grupi. Mi smo na Grbavici pokazali da možemo biti solidna reprezentacija, kada damo sve od sebe na terenu. Ta utakmica je, realno, mogla da završi neriješeno, ali nije i ne trebamo se osvrtati. Trebamo se okrenuti sutrašnjoj utakmici. Svaki igrač zna protiv koga se igra i da treba dati maksimum, možda i više.

Petev se zatim nadovezao:

– Neće biti nikako lako. Znamo šta imamo protiv sebe, mi to poštujemo. Imamo respekt prema njima, ali tražit žemo svoju šansu. Svaki igrač mora odigrati svoiju najbolju utakmicu u karijeri da bismo se mogli nečemu nadati.

Džeko je potom prokomentarisao odluku da ne bude dozvoljeno prisustvo gostujućim navijačima:

– Kad sam čuo da igramo u Strazburu bilo mi je drago. Očekivao sam da će doći dosta naših navijača iz Njemačke. Stvarno je šteta da ne mogu prisustvovati ovakvoj utakmici. Nadati se da će se takve stvari promijeniti u bliskoj budućnosti.

Naša reprezentacija sutra igra protiv Francuske, a meč u Strazburu počinje u 20:45 sati. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh