Fudbal

Tuzla City nakon dramatične završnice došao do nove pobjede

Izabranici Husrefa Musemića reprezentativnu pauzu dočekuju na vrhu tabele

Tuzla - Tuzla city

Fudbaleri Tuzla Cityja slavili su dramatičnu pobjedu na svom terenu u okviru 7. kola Premijer lige BiH, pošto su sa 3:2 pobijedili Rudar golom u 89. minuti meča.

Prvu pravu priliku domaći su u 12. minuti, kada je Damir Mehidić uposlio Belmina Mešinovića, ali njegov šut brani Nemanja Šćekić. U 30. minuti Tuzla City dolazi do vodstva, a strijelac gola bio je Agustin Dofo (Doffo).

Samo četiri minute kasnije, Šćekić je morao ponovo vaditi loptu iz svoje mreže. Strijelac ovog puta bio je Petar Mišić kojem se lopta sretno odbila. I kada se činilo da je to rezultat prvog dijela, za Rudar je u 44. minuti gol postigao Demir Jakupović.

U 65. minuti hladan tuš za domaćina. Nakon propuštenih prilika izabranike Husrefa Musemića stigla je kazna. Santos je centrirao, a na pravom mjestu bio je Sergej Dojčinović koji pogađa za 2:2.

I kada se čekalo na kraj susreta, Adnan Džafić je dobro spustio loptu za Mirzada Mehanovića koji matira Šćekića za pobjedu i prvo mjesto na tabeli. prenosu “Avaz“.

Tuzlaci su sada prvi sa tri boda više od gradskog rivala Slobode, te Sarajeva, dok je Rudar ostao na 8. mjestu. Tuzla City će nakon reprezentativne pauze gostovati Radniku u Bijeljini, a Rudar će dočekati Posušje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh