Fudbal

Francesco Guidolin: Inter nije izgubio ništa, sa Džekom i Correom će biti u rangu Juventusa

Francesco Guidolin - SCsport.ba

Francesco Guidolin, nekadašnji trener Udinesea, u razgovoru za Gazzettu dello Sport kazao je da je Inter i ove sezone konkurentan Juventusu, prenosi Faktor.

Uprkos nekim odlascima, naročito Romelua Lukakua i trenera Antonija Contea, Inter je pod komandnom palicom Simonea Inzaghija silovito krenuo u odbranu Scudetta pobjedom nad Genovom rezultatom 4:0.

Tim će biti jači i za argentinskog napadača Joaquina Correu, koji stiže iz Lazija. Jasno, Inzaghi ga izuzetno dobro poznaje.

“Ne može se reći da odlaskom Lukakua Inter nije izgubio ništa, jer se radi o izuzetno pouzdanom igraču. Podsjeća me na Lucu Tonija. Zna pogoditi, dići ekipu, on je pokretačka snaga. Ali Džeko je igrač visokog kvaliteta, s Lautarom, Sanchezom Inter ima zastrašujući napad, a ako dodamo Correu u rangu je Juventusa koji ima ima nešto više u smislu individualnog kvalitea“, rekao je Guidolin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh