Fudbal

Velež protiv Širokog prekinuo loš niz i vratio se na pobjedničke staze

Nogometaši Veleža prekinuli su niz od šest mečeva bez trijumfa u svim takmičenjima i slavili su u derbiju na Pecari rezultatom 1:0 protiv Širokog Brijega.

Velez - Široki Brijeg - Klix

Prvi su prijetili Rođeni u 14. minuti kada je Ovčina šutirao s 20-ak metara, ali Miškić je uz dosta muke odbranio njegov udarac. Vehabović je zatim lukavo izveo korner, ali njegov pokušaj pogodio je okvir gola.Nakon toga igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a Velež je do vodstva stigao u 35. minuti. Vehabović je nakon kornera i kombinacije igrača Veleža ubacio s lijeve strane, a sjajno je skočio Zvonić i glavom je matrirao Miškića za 1:0.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuđenja i mostarski klub je imao minimalnu prednost.

U nastavku se očekivao pritisak domaćih koji je ipak izostao. Umjesto toga, Velež je bio opasniji i mogao je do drugog gola. U 59. minuti vidjeli smo odličan pokušaj Georgijevića. Napadač Veleža je šutirao s 20-ak metara, ali golman Miškić je kranjim naporom odbranio. prenosi “Klix“.

Samo dvije minute kasnije veliku priliku je imao i Brandao. Uposlio ga je Radović, a Brazilac je iz prve šutirao s desetak metara pored gola.

Najbolja priliku Široki Brijeg je imao u 68. minuti. Sjajno je šutirao Begić s 20-ak metara, a Bogdanović je loptu izvadio ispod prečke i spasio je svoj tim.

Velež je mogao do drugog gola u 74. minuti kada je Geoergijević pokušao iskosa s desetak metara, ali sjajni Miškić ponovo je spasio svoj tim.

U završnici je Široki Brijeg pokušao doći do pogotka i poravnanja, no Velež se odlično branio i odbranio. Čak su mogli gosti i povisiti rezultat u posljednjim minutama pošto su Nemanja Anđušić i Faris Zubanović propustili velike šanse.

Ostalo je 0:1 tako da su Rođeni prekinuli loš niz od šest mečeva bez trijumfa u svim takmičenjima, a tri u Premijer ligi BiH.

Široki Brijeg – Velež 0:1 (Zvonić 35′)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh