Fudbal

Dva velika iznenađenja: Zlatko Dalić objavio spisak Hrvatske za septembarske utakmice

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je popis Vatrenih na koje računa za septembarske utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zlatko Dalić - Blogspot.com

Najveće iznenađenje je izostanak Dinamovog napadača Brune Petkovića, a Dalić nije pozvao ni Antu Rebića koji je nakon Evropskog prvenstva javno kritikovao selektora.

U reprezentaciji je Borna Sosa, koji je pred Euro odlučio nastupati za Njemačku, ali mu FIFA nije omućila promjenu sportskog državljanstva.

Povratnik u reprezentaciju je i Hajdukov napadač Marko Livaja, jedan od najboljih igrača HNL-a.

Na spisku Dalića su: Livaković, Sluka, Ivušić, Vida, Lovren, Barišić, Ćaleta-Car, Juranović, Uremović, Gvardiol, Škorić, Sosa, Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Ivanušec, Moro, Perišić, Kramarić, Oršić, Budimir, Livaja i Čolak.

Hrvatska 1. septembra gostuje u Rusiji, a tri dana kasnije i u Slovačkoj. Luka Modrić i društvo će 7. septembra dočekati Sloveniju.

Nakon tri kola Hrvatska je prva u grupi sa šest bodova. Rusija ima isto toliko, Slovačka pet, Cipar četiri, Slovenija tri, a Malta je posljednja s jednim bodom, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh