Fudbal

Džeko danas na ljekarskim pregledima, definitivno potpisuje za Inter

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko danas će otputovati na ljekarske preglede u Milano, gdje bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor s Interom, a italijanski mediji su potvrdili da je Roma definitivno pristala na transfer.

Edin Džeko - SCsport.ba

Gotovo svi relevantni izvori i novinari u Italiji prenijeli su da bi se transfer trebao kompletirati u narednih nekoliko sati te će Dijamant postati novi napadač italijanskog prvaka.

Džeko u Inter stiže kao zamjena za Romelua Lukakua koji prelazi u Chelsea za 115 miliona eura, a bh. igrač će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 5,5 miliona eura, uz određene bonuse. prneosi “Klix“.

Roma će najvjerovatnije omogućiti odlazak Džeke u Inter za malu naknadu koja bi trebala iznositi 1,8 miliona eura, ali svi detalji transfera će biti poznati nešto kasnije.

S druge strane, Vučica je praktično dogovorila dolazak Tammyja Abrahama iz Chelseaja, koji bi trebao zamijeniti Dijamanta, a samo se još čeka pristanak igrača, s obzirom na to da s Plavcima imaju dogovor.

Džeko je igrao u Romi od 2015. godine, a za rimski klub je u 260 utakmica postigao 121 pogodak, što ga svrstava na treće mjesto najboljih strijelaca Vučice u historiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh