Fudbal

Mesijev otac danas dolazi u Pariz: Lionel će samo za potpis dobiti 30 miliona eura

Lionel Messi - Goal.com

Samo nekoliko sati nakon što je Kalid bin Hamad Bin Kalifa Al Tani (Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani), brat prvog čovjeka Pari Sen Žermena Nasera Al Kelaifija (Tamim bin Hamad Al Thani), objavio na društvenim mrežama vijest da su pregovori oko senzacionalnog transfera Lionela Mesija (Messi) “zvanično završeni“, iz srca Katalonije stižu nove informacije – zvanična promocija argentinskog asa zakazana je za utorak!

Potpisu u utorak
Mesijev potpis u Pari Sen Žermenu je sada pitanje dana i sati. Prema saznanjima katalonskog dnevnika “Mundo Deportivo”, poslovično dobro upoznatog sa dešavanjima u Barceloni, sve je spremno za aktivaciju Mesijevog ugovora već u utorak. Prije Lionela već danas popodne u Pariz dolazi njegov otac i agent Horhe, kako bi dogovorio posljednje detalje jednog od najluksuznijih poslova u historiji fudbala. S obzirom da su u pitanju sitnice, ubrzo će Leo zadužiti opremu pariškog giganta.

Ugledni francuski list “L’Equipe” već je iznio finansijske detalje Mesijevog ugovora – na ime plaće dobit će po sezoni čak 40.000.000 eura – neto, što će ga staviti na vrh liste najplaćenijih igrača ne samo u Pari Sen Žermenu, već i na evropskom kontinentu. Mesi će sa Parizom potpisati ugovor na dvije godine, uz opciju automatskog produžetka na još jednu sezonu.

Marketinški potez
No, najnovija informacija glasi – samo za potpis Mesi će dobiti vrtoglavih 30.000.000 eura! Očekuje se da će i njegov otac Horhe dobro proći u cijelom poslu, dok u Parizu to vide kao najbolji marketinški potez otkako su katarski vlasnici stigli prije više od deset godina, pa će kompletna investicija da se isplati ubrzo.

S Mesijevim dolaskom Pari Sen Žermen je stekao sve preduslove da osvoji apsolutno sve dostupne trofeje u takmičenjima koja će igrati. Daleko od toga da PSG to nije imao prije Mesija, ali s dolaskom šestostrukog osvajača Zlatne lopte klub dobija potpuno novu dimenziju, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh