Fudbal

I Bayernovi šefovi zarađuju milione eura, koliko godišnje naplati Hasan Salihamidžić?

Hasan Salihamidžić - Haber.ba

Aktuelni njemački prvak Bayern na godišnjem nivou troši oko 340 miliona eura na plaće uposlenika, a veliki dio ovog iznosa otpada na ugovorne obaveze koje njemački velikan ima prema fudbalerima, prenosi “Faktor“.

U svom podcastu šef za fudbalskih tema u Bildu, Christian Falk, tvrdi kako je najplaćeniji fudbaler Bayerna Robert Lewandowski. Prema njegovim informacijama, poljski napadač na godišnjem nivou zaradi oko 26 miliona eura.

U grupi igraba Bayerna koji zarađuju više od 20 miliona eura su i Manuel Neuer i Thomas Muller, a uskoro bi im se trebao pridružiti i Joshua Kimmich, kaže Falk.

Ono što je posebno zanimljivo jeste podatak koji je novinar Bilda naveo, a koji govori da članovi Izvršnog odbora, njih šest, godišnje zarađuju nešto manje od 12 miliona eura.

Jasno je, tvrdi Falk, da predsjednik Izvršnog odbora (Oliver Kahn op.a) zarađuje najviše.

Isto tako se može zaključiti da ni ostali članovi ovog klupskog tijela, od kojih je jedan i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić, ne zarade manje od milionskog iznosa.

Uz to, prema posljednjim informacijama koje su njemački mediji plasirali početkom ove godine, Braco za angažman na poziciji sportskog direktora naplati oko 200.000 eura na godišnjem nivou. Čisto matematički gledano, to bi vrlo lako moglo značiti da rođeni Jablaničanin u redovima Bavaraca Braco na godišnjem nivou zaradi više od dva miliona eura, piše “Bild.de”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh