Fudbal

Feđa Dudić pred gostovanje Elfsborgu: Treba biti ponizan i čvrsto na zemlji

Feđa Dudić - Screenshot

Fudbaleri Veleža jutros su nakon obavljenog treninga jutros iz Mostara otputovali za Švedsku, gdje ih sutra očekuje prvi meč trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Elfsborga.

Iza “Rođenih” je šokantan i posve neočekivan domaći poraz od Rudara iz Prijedora (0:2), koji je došao kao posljedica umora i iscrpljujućeg dvomeča s grčkim AEK-om.

Trener tima iz Mostara Feđa Dudić smatra da je poraz od Rudara dobra opomena za njegov tim, te da će protiv Elfsborga pristup biti glavni.

– Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, odličnoj, koja je timski na jednom visokom nivou. Kondiciono i fizički su spremni, taktički jako dobro stoje, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane. Vidi se da imaju neke šablone i tačno rade po tim stvarima. Napravili smo dobar skauting, probat ćemo prezentirati, odgovoriti na te probleme koji će nam se dešavati. Iskoristiti eventualne mane koje imaju, a normalno da imaju. Svaka ekipa ima mane, ali sigurno da će pristup biti glavni. Vidimo kad si pravi možeš izbaciti AEK-a, kad nisi pravi onda dođe Rudar Prijedor i dobije te zasluženo. Nadam se dobra opomena za nas i da ćemo iz ove opomene naučiti. Moralo se desiti kad tad, evo desilo se sad, možda bolje nego poslije – rekao je Dudić.

– Obavili smo jutros jedan duži razgovor. Nadam se da je igračima došlo do glave, jer jednostavno treba biti ponizan i čvrsto na zemlji, odakle smo krenuli, šta smo bili prije dvije godine, ja kao trener i oni kao igrači isto tako. Teško je doći na vrh, a vrlo lako se padne s vrha – istakao je Dudić i na kraju poslao poruku navijačima.

– Obećanje je da nećemo odigrati kao što smo odigrali jučer. To sigurno mogu obećati, te da će zalaganje, htijenje i borbenost sigurno biti na većem nivou – dodao je, prenosi “Avaz“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh