Fudbal

Premijer liga BiH / Pobjeda Sarajeva protiv Posušja

Fudbalski klub Sarajevo odigrao je utakmicu drugog kola M:tel Premijer lige BiH protiv ekipe HŠK Posušje. Utakmica je završena pobjedom Bordo ekipe rezultatom 0:2, a strijelci su bili Cmiljanić i Ljubić (AG).

Pobjeda Sarajeva protiv Posušja - Vijesti.ba

Utakmica je od prve minute izgledala kao da će biti vrlo zanimljiva, što se do kraja i pokazalo tačnim. Počelo je udarcem danas odličnog Bagarića u njegovom debiju u Bordo dresu, lopta ide malo pored gola domaćih. U 16. minuti isti igrač postiže pogodak, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd te je pogodak poništen. Još jedan debitant na današnjem susretu u ekipi Sarajeva, Darko Bodul, pokušava u 34. minuti, ali njegov udarac zaustavlja golman domaćih. U 39. minuti Sarajevo kapitalizuje terensku inicijativu. Odlična dubinska lopta Dupovca, Cmiljanić se sjajno snalazi između dva odbrambena igrača domaćih i postiže svoj prvijenac u Bordo dresu. U 45. minuti pokušao je Lauš, ali se Dizdarević iskazao. U idućem napadu ponovo pokušava Bagarić, lopta ide pored gola, te je time završeno prvo poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme malo bolje otvaraju domaći, u 51. minuti Landeka šutira pored gola Dizdarevića. U 65. minuti golman Sarajeva se ponovo iskazao, Lauš je šutirao, ali Dizdarević odlično brani. U 71. korner za Sarajevo, Palić se odlično snalazi i pogađa prečku, lopta se odbija ka Ljubiću koji postiže autogol za 0:2. Nakon drugog gola domaći su krenuli u potpunu ofanzivu, ali se rezultat nije mijenjao. Vukoja je u 90. minuti šutirao, lopta je zamalo iznenadila Dizdarevića, ali je ipak završila preko gola, što je ujedno bila i posljednja prilika na današnjem susretu.

Ovo je bila prva pobjeda Sarajeva u ovoj sezoni te prva premijerligaška pobjeda u gostima nakon više od devet mjeseci. U idućem kolu na stadionu Asim Ferhatović Hase gostuje ekipa Zrinjskog iz Mostara, prenose “Vijesti“.

Za FK Sarajevo od prve minute su igrali: Dizdarević, Šabanović , Kurdić, Dupovac, Pidro, Đokanović, Sušić, Fanimo, Bodul, Bagarić, Cmiljanić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh