Fudbal

Premijer liga BiH / Sarajevo ponovo razočaralo, tri boda s Koševa odnio Tuzla City

Sarajevo je nakon ispadanja iz Evrope pružilo još jednu loptu partiju, a bordo tim je večeras na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase poraženo od Tuzla City u prvom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:2).

Sarajevo - Tuzla City - SCsport.ba

Ekipa iz Simin Hana je tako prvu put u historiji slavila na Koševu.

Prva ozbiljnija situacija na utakmici rezultirala je pogotkom. U trećoj minuti Mešinović je ubacio loptu sa lijeve strane, a Džafić ju je propustio do Krpića, koji je pogodio protiv bivšeg kluba za vodstvo Tuzla Cityja od 0:1.

Sarajevo je imalo velikih problema da priđe golu gostiju, tako da su u prvih 20-ak minuta bili potpuno bezopasni. Mešinović je pokušao u 19. minuti sa 20-ak metara, ali lopta je otišla ravno u ruke Kanuriću.

Prva opasnija situacija pred golom Tuzla Cityja viđena je u 22. minuti. Ipak, Šukilović je izblokirao Sušića. Dvije minute poslije fudbaler bordo kluba su dobro kombinovali, ali na kraju je Oremuš katastrofalno centrirao sa lijeve strane.

Domaći su izjednačili u 35. minuti. Kurdić je glavom zatresao mrežu ekipe iz Simin Hana za 1:1. Sarajevo je izvelo dobru akciju u 41. minuti. Sušić je poslao odličnu loptu, a na kraju je Dervišagić šutirao pored gola i do odlaska na odmor rezultat je ostao nepromijenjen.

Prvu šansu u drugom dijelu imao je bordo tim, a u 52. minuti Palić je šutirao sa 20-ak metara, no Fejzić je bio siguran. Odmah na drugoj strani Mešinović je uputio snažan dalekometni udarac, koji je uspio zaustaviti Kanurić.

Fanimo je u 60. minuti pokušao iz slobodnjaka, a Fejzić je odbranio uz dosta problema. Malo je falilo da Dervišagić dođe do lopte. Opasno je bilo pred golom Sarajeva u 64. minuti, ali je Dupovac izblokirao pokušaj Mišića. Odmah nakon toga Oremuš je izbacio loptu sa gol-linije.

Tim sa Koševa imao je dobru priliku u 74. minuti kada je Fanimo sjajno ubacio loptu pred gol gostiju, međutim Varešanović nije dobro zahvatio loptu glavom. Tuzla City je došao do novog vodstva u 80. minuti. Džafić je pogodio nakon centaršuta Nukića, a prethodno je Kanurić katastrofalno reagovao.

Gosti su u 87. minuti ostali sa igračem manje, jer je Džafić dobio drugi žuti karton i morao je ranije u svlačionicu. Cmiljanić je pokušao u 88. minuti, no nije bilo promjene rezultata. Nedugo nakon toga Fanimo je oboren u šesnaestercu, ali sudija Sivac se nije oglasio.

Do kraja utakmice Sarajevo nije uspjelo napraviti ništa sa igračem više i doživjelo je poraz, što je nova gorka pilula za navijače bordo kluba.

Sarajevo – Tuzla City 1:2

Stadion: Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase (Sarajevo). Gledalaca: 1500. Sudija: Ermin Sivac (Zenica). Žuti kartoni: Pidro, Palić, Đokanović, Kurdić (Sarajevo) Džafić, Musemić, Krpić (Tuzla City). Crveni karton: Džafić (Tuzla City).

SARAJEVO: Kanurić, Pidro, Kurdić, Dupovac, Oremuš, Šabanović (od 61′ Velkoski), Palić, Đokanović (od 85′ Cmiljanić), Fanimo, Sušić (od 76′ Salčin), Dervišagić (od 61′ Varešanović).

TUZLA CITY: Fejzić, Mehidić, Nukić, Čeliković, Šukilović, Gavrić, Karjašević (od 56′ Efendić), Mešinović (od 75′ Mehanović), Džafić, Mišić (od 85′ Đerić), Krpić, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh