Fudbal

VAR sudija koji je potvrdio kontroverzni penal na Sterlingu: Ništa nisam mogao učiniti

VAR sudija koji je potvrdio kontroverzni penal na Sterlingu: Ništa nisam mogao učiniti

Pol Van Boekel, VAR sudija s utakmice Engleske i Danske, u nizozemskim se medijima oglasio povodom kontroverzno dosuđenog penala na Raheemu Sterlingu. Podsjetimo, glavni sudija Danny Makkelie je u produžecima u 104. minuti dosudio kazneni udarac kojeg je realizirao Harry Kane i odveo Englesku u finale.

Često se zapitam što bi se dogodilo da sam intervenirao. Razumijem kritike, ali ne na moj račun. Makkeliejeva pogreška nije bila očita, ništa nisam mogao učiniti. Iz jednog kuta kamere vidio sam da je došlo do kontakta između braniča i napadača. Mislim da je kazneni udarac prestrogo dosuđen, ali u takvoj situaciji moram podržati sudiju. Takav je VAR protokol”, rekao je Van Boekel, piše Index.hr.

Pol van Boekel sudac je na FIFA-inoj listi od 2008. godine, a nizozemsku prvu ligu počeo je suditi dvije godine ranije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh