Fudbal

UEFA odredila sudiju za finale Evropskog prvenstva

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) odredila je sudiju velikog finala Evropskog prvenstva. U nedelju će na Vembliju snage odmjeriti Italija i Engleska, a na centru će se naći Nizozemac Bjorn Kuipers.

Bjorn Kuipers - AP

Proslavljenom nizozemskom sudiji biće to prvo reprezentativno finale. Sudio je finale Lige šampiona 2014. godine, a u dva navrata je dijelio pravdu u finalu Lige Evrope 2013. te 2018. godine.

Na ovom prvenstvu Evrope sudio je na tri utakmice, dvije u grupnoj fazi (Belgija – Danska i Španija – Slovačka), a dijelio je pravdu i na četvrtfinalnoj utakmici između Danske i Češke.

Uz Nizozemca će u nedjelju biti njegovi standardni pomoćnici, a četvrti sudija će biti Španac Karlos del Sero Grande, dok će VAR sudija biti Nijemac Bastian Dankert. prenose Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh