Fudbal

Sarajevo odigralo bez golova u Moldaviji protiv Milsamija

Fudbaleri Sarajeva remizirali su bez pogodaka u susretu prvog kola kvalifikacija za UEFA-inu Konferencijsku ligu protiv moldavskog Milsamija.

Sarahevo - FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva remizirali su bez pogodaka u susretu prvog kola kvalifikacija za UEFA-inu Konferencijsku ligu protiv moldavskog Milsamija.

Fudbaleri Sarajeva nešto bolje otvorili su susret, a prvi put su zaprijetili u četvrtoj minuti susreta. Šabanović je prošao po desnoj strani i centrirao, lopta dolazi do Oremuša koji je šutirao tik pored stative gola Milsamija. prenosi “N1“.

Nova dobra prilika za Sarajevo u 19. minuti susreta. Fanimo je odlično prošao po desnoj strani, šutirao sa nekih 20-ak metara, ali lošta je pogodila stativu.

U 28. minuti najbolja prilika za Bordo tim u prvom poluvremenu kada je dosuđen penal. Odgovornost je preuzeo kapiten Krste Velskoski, ali je njegov udarac odbranio golman Timbur.

Jedinu šansu u prvom poluvremenu domaćin je imao u 32. minuti susreta. Bolohan je šutirao, ali je njegov udarac bez većih problema zaustavio Adnan Kanurić.

U drugom poluvremenu Bordo tim je napravio dosta manje prilika. Do 65. minute viđena su tri pokušaja i to Hebibovića, Kurdića i Oremuša. Međutim, golman Milsamija Timbur nije imao većih problema.

Milsami je prvu priliku u drugom poluvremenu imao u 73. minuti. Istrati je šutirao iz velike udaljenosti, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Do kraja susreta nije bilo izglednijih prilika pa je turski arbitar Yaşar Kemal Uğurlu označio kraj susreta.

Revanš ovih timova igra se za sedam dana na stadionu Asim Ferhatović – Hase.

UEFA Konferencijska liga – kvalifikacije 1. kolo:

Milsami FC 0-0 FK Sarajevo

Milsami: Timbur, Arhirii, Bolohan, Dijinari, Racu, Zasavitchi, Lambarskiy, Dedov, Ginsari, Antoniuc, Puntus

Sarajevo: Kanurić, Šabanović, Dupovac, Kurdić, Pidro, Hebibović, Đokanović, Velkoski, Sušić, Fanimo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh