Fudbal

Vijetnamski biznismen Nam prodaje FK Sarajevo: Bio je ovo san koji nisam mogao ispuniti

Većinski vlasnik upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo Nguyen Hoai Nam prema pisanju vijetnamskih medija povukao se iz ovog kluba i odlučio je prodati svoj vlasnički dio.

Nguyen Hoai Nam - Facebook

Portal Cafef iz Vijetnama piše da je Nam zajedno s investitorima iz Vijetnama najavio zvanično zaustavljanje finansijskih ulaganja u FK Sarajevo zbog posljedica panedmije koronavirusa, a navode kako se pandemija i njen utjecaj na globalnu ekonomiju, a posebno sport i nogomet, odrazila i na investicije ovog biznismena, prenosi “Klix“.

Dodaje se kako investicijski planovi Nama i vijetnamskih investitora nisu postigli željene rezultate, a pomenuti portal navodi da je Nam zbog svega bio izuzetno tužan jer je tu odluku morao donijeti pod svaku cijenu.

“Može se vidjeti da je odluka gospodina Nama da prestane ulagati u sarajevski tim i investitore tužna, ali potrebna odluka u ovom trenutku kako bi se sačuvao kvalitet investicijskih aktivnosti, izbjegla šteta i stvorili povoljni uslovi za FK Sarajevo da preuzme inicijativu u narednom periodu, kao i da pronađe odgovarajuće nove smjerove u ovom periodu”, navodi se na portalu Cafef.

Dalje se navodi izjava Nama koji kaže da mu je jako žao što prestaje ulagati u FK Sarajevo.

“Prestanak ulaganja u FK Sarajevo je šteta za mene, sve je ovo jako nepredviđeno. Ništa se ne može učiniti kada na takmičenjima nema gledatelja, nema prihoda od oglašavanja, televizijskih prava, ulaznica… U međuvremenu strani partneri koji čine 40 posto kluba već tri godine nisu u mogućnosti ispuniti svoje finansijske obaveze. Bio je to veliki san koji nisam mogao ispuniti i na kraju sam ga neočekivano prekinuo. Ali naša ljubav prema Sarajevu, klubu i gradu neće prestati, teško je sada govoriti, ali ako se vratim nogometu s određenim klubom, ja ću opet birati Sarajevo”, rekao je Nam.

Nguyen Hoai Nam postao je novi većinski vlasnik FK Sarajevo početkom marta 2019. godine. Vijetnamski biznismen je kupio 60 posto upravljačkih prava od Vincenta Tana koji je zadržao 30 posto, dok preostalih 10 posto drže bh. investitori.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh