Fudbal

Ronaldo poručio Ali Daiju: Ti si idol!

Cristiano Ronaldo je sinoć izjednačio rekord legendarnog iranskog nogometaša Alija Daeija po broju pogodaka za reprezentaciju, a čestitka Portugalcu stigla je i od dosadašnjeg rekordera.

Ronaldo je u susretu protiv Francuske postigao dva pogotka u posljednjoj utakmici grupne faze na Euru kojim je osigurao bod za svoju selekciju i prolazak u osminu finala.

Daei (52) je čestitao 16 godina mlađem Ronaldu na podvigu koji niko nije vjerovao da je dostižan.

“Čestitam Cristianu Ronaldu koji je sad jedan gol udaljen od postavljanja rekorda u postizanju golova za reprezentaciju u konkurenciji nogometaša. Počašćen sam što će ovo nevjerovatno dostignuće pripadati Ronaldu – velikom nogometnom šampionu i brižnom humanistu koji inspirira i utječe na ljude širom svijeta”, napisao je Daei na Instagramu.

Nekoliko sati nakon Daeijeve poruke stigao je i Ronaldov odgovor na nju.
“Pravi šampioni ostaju šampioni zauvijek. Veoma sam ponosan sam što sam pročitao ovako lijepe riječi od velikog idola kakav si ti. Hvala ti, Ali Daei”, odgovorio mu je Portugalac.

Podsjetimo, Daei je igrajući za Iran od 1993. do 2006. u 149 nastupa za reprezentaciju zabio 109 golova, a Ronaldo ga je dostigao u svojoj 178. utakmici za reprezentaciju Portugala.

Cristano će priliku da postane samostalni rekorder imati već u nedjelju u susretu osmine finala Eura protiv Belgije. Taj susret se igra s početkom u 21 sat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh