Fudbal

Hrvatska i Češka podijelile bodove u Glasgowu

Fudbaleri Hrvatske i Češke remizirali su u okviru drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva rezultatom 1-1.

Hrvatska - Reuters

Prvu šansu na meču imala je selekcija Češke u četvrtoj minuti susreta. Souček je šutirao glavom s pet metara, ali je lopta otišla preko gola.

Česi su imali novu dobru šansu u 18. minutu susreta. Schick je iskoristio smušenost odbrane Hrvatske, šutirao sa nekih desetak metara, ali je lopta otišla pored gola. PRENOSI “n1“.

Sjajnu igru i inicijativu Češka je krunisala u 38. minuti susreta. Lovren je udario faulirao Schicka laktom u šesnaestercu igrališta, a sudija Del Cerro dosudio na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je upravo Patrick Schick čime je postao n

ajbolji strijelac prvenstva sa tri postignuta pogotka.

Hrvatska nije najbolje stajala u prvih 45 minuta, te je Zlatko Dalić izvršio dvostruku izmjenu na poluvremenu. Ivanušec i Petković su zamijenili Brekala i Rebića, a izmjene su odmah urodile plodom.

U 47. minuti susreta Perišić sjajno pogađa sa lijeve strane za poravnanje.

Souček je sjajno šutirao u 52. minuti, ali je njegov udarac za malo otišao pored gola.

Tempo je opao u finišu susreta, obje ekipe su imale nekoliko dobrih napada, ali bez ozbiljnije šanse, te je susret završen bez pogodaka.

Češka nakon ovog kola ima četiri osvojena boda, dok hrvatska ima samo jedan i tražit će čudo u posljednjem kolu protiv Škotske za prolazak dalje.

EURO 2020. – Grupa D:

Češka 1-1 Hrvatska (Schick / Perišić)

Hrvatska: Livaković, Gvardiol, Vida, Lovren, Vrsaljko, Kovačić (87’ Brozović), Modrić, Brekalo (45’ Ivanušec), Kramarić (62’ Vlašić), Perišić, Rebić (45’ Petković).

Češka: Vaclik, Coufal, Kalas, Celustka, Boril, Soucek, Holes (63’ Kral), Masopust (63’ Hlozek), Darida (87’ Barak), Jankto (74’ Sevcik), Schick (74’ Krmencik).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh