Fudbal

Ronaldov jelovnik: Pojede šest obroka u danu i pije samo vodu

“Pijte vodu”, poručio je Cristiano Ronaldo nakon što je pomaknuo Coca-Colu u stranu i podignuo bocu vode.

Cristiano Ronaldo - Instagram

Poznato je da Ronaldo ne voli gazirana pića, a posebno Coca-Colu. Na njegovom jelovniku nalaze se samo najkvalitetnije namirnice, a jede šest manjih porcija u danu.

Ovaj Portugalac u danu ima jedan doručak, dva ručka, jednu užinu i dvije večere. Za doručak najradije bira šunku i posni sir, dok ruča pileće meso, salate, ribu i masline.

Užina je, ovisno o danu, voće ili tost s avokadom. Večera su ponovno meso i povrće pa riba uz povrće.

“Fokusiran sam na jedenje jednostavnih, cjelovitih namirnica poput svježeg voća i povrća, integralnih žitarica i proteina”, kazao je.

Na njegovom jelovniku zabranjena je, osim gaziranih pića, i smrznuta te prerađena hrana, a kloni se i alkohola te slatkog.

Kad se odluči počastiti, pojest će pizzu, ali ne češće od jednom sedmično.

Nakon toga obavezno napravi 500 trbušnjaka, zbog čega se i može pohvaliti sa samo sedam posto tjelesne masti. Ronaldo jako puno pažnje posvećuje i tome koliko i kada spava. Njegova opsesija ide toliko daleko da o njegovom snu brine Nick Littlehales, koji otkriva da nogometaš pet ili šest puta dnevno odspava po 90 minuta.

Na ovaj način spava manje, ali ubrzava oporavak, pojasnio je jednom prilikom Littlehales, prenosi “Buka“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh