Fudbal

Nakon životne drame Christiana Eriksena potresena Danska izgubila od Finske na Euru

Nogometna reprezentacija Finske pobijedila je Dansku u susretu 1. kola grupne faze Evropskog prvenstva rezultatom 1:0 u meču koji je obilježila borba za život Christiana Eriksena.

Danska , Finska - Gol.

Odmah na početku meča Danska je svim silama krenula prema golu Finske, a prvu šansu imali su već u 7. minuti kada je Wind šutirao glavom, ali finski čuvar mreže Hradecky brani njegov pokušaj.

Hradecky je odbranio i udarac Hojbjerga u 15. minuti, a nakon toga i pokušaj Eriksena. Posljednu šansu u prvom poluvremenu imao je Braithwaite u 26. minuti. prenosi “Klix“.

U 43. minuti utakmica je prekinuta nakon što se danski nogometaš Christian Eriksen srušio na teren, a nastavljena je dva sata nakon toga. Eriksen je srećom pri svijesti napustio teren, nakon čega je hospitaliziran u bolnicu gdje doktori vrše dodatne pretrage. Ono što je najvažnije, on je trenutno u stabilnom stanju.

Upravo na njegovu inicijativu, ali i na inicijativu igrača obje repreznetacije UEFA je odlučila nastavili utakmicu.

Kada je susret nastavljen, a nastavile su se četiri minute drugog i čitavo drugo poluvrijeme, Danska je nastavila dominirati i biti bolji protivnik, no u 60. minuti Joel Pohjanpalo koristi slobodan prostor u odbrani Danske i potpuno iznenađujuće dovodi Finsku u vodstvo.

Imali su domaći u 74. minuti šansu da s bijele tačke dođu do poravnanja, ali je Hradecky sjajno odbranio udarac Hojbjerg i uhvatio mu loptu.

Do kraja meča Danska je pokušavala, napadala i stvarala opasne situacije pred golom Finske, ali nije uspjela postići gol i Finci su na kraju upisali veliku i historijsku pobjedu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh