Fudbal

Plavci kompletirali senzaciju: Chelsea preko neprepoznatljivog Cityja drugi put na krovu Evrope

Fudbaleri Chelseaja drugi put u historiji osvojili su titulu prvaka Evrope. Plavci su večeras slavili u velikom finalu rezultatom 1:0 protiv Manchester Cityja.

Havertz - Screenshot

Pred 16.500 gledalaca na stadionu Do Dragao u Portu vidjeli smo malo iznenađenje i veliki udarac za ekipu Pepa Guardiole koja večeras nije pokazala ništa od onoga iz kompletne sezone, piše “SCsport“.

Prvu priliku na utakmici imao je Raheem Sterling u osmoj minuti, ali je Edouard Mendy na vrijeme izašao na loptu i pokupio je. Uslijedila je mnogo bolja igra Chelseaja.

Tim iz Londona imao je tri velike prilike preko Tima Wernera, ali se Nijemac ponovo ispromašivao, kao u cijeloj tekućoj sezoni. Očekivala se kazna, no nije City imao odgovor.

Naprotiv, u 42. minuti pravi šok. Mason Mount šalje sjajnu loptu za Kaija Havertza, a Nijemac obilazi Edersona i postiže gol za vodstvo. To je bio rezultat prvog poluvremena.

Građani su žestok udarac dobili i nakon sat vremena igre jer se povrijedio Kevin De Bruyne, najveća zvijezda tima, u duelu sa Antoniom Rudigerom.

Nakon kontre u 73. minuti, Christian Pulišić je imao šansu da zapečati sudbinu Cityja. No, promašio je zicer i ostala je drama.

Do kraja susreta pokušao je Pep Guardiola sa izmjenama, ali one nisu dale rezultat. U posljednjim trenucima Riyad Mahrez je imao najbolju šansu za Građane na susretu, ali je njegov šut otišao nekoliko centimetara preko gola. Tako timu iz Mančestera Liga prvaka ostaje nedosanjani san. S druge strane, Plavci su senzacionalno stigli na krov Evrope, drugi put u svojoj historiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh