Fudbal

Da li će se finale Kupa BiH igrati uz prisustvo gledalaca?

Borac je proslavio titulu pred navijačima, hoće li oni prisustvovati finalu Kupa naše zemlje?

Da li će se finale Kupa BiH igrati uz prisustvo gledalaca - Sport1.ba

Finale Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu igra se u srijedu u trening centru NFS BiH u Zenici. FK Borac novi prvak Bosne i Hercegovine i posljednji osvajač Kupa BiH FK Sarajevo, odmjerit će snage i u međusobnom duelu odlučiti ko će ponijeti trofej u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u našoj državi.

Odlukom Kriznog štaba u Republici Srpskoj, gledaoci mogu prisustvovati utakmicama, pa je tako Borac jučer mogao proslaviti osvajanje trofeja sa svojim navijačima na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, što je cijelom događaju dalo jedan drugačiji ambijent.

Sa druge strane, Krizni štab Federacije BiH i Vlada većeg entiteta nije dala dozvolu za povratak navijača. Ipak, dozvolom kantonalnih vlasti u Hercegovini je dozvoljen ulazak gledalaca na utakmicu u Širokom Brijegu, pa je oko 1.000 navijača pratilo duel na Pecari.

Postavlja se pitanje da li je iko razmišljao da od vlasti Ze-Do kantona zatraži dozvolu za prisustvo navijača na tribinama? S obzirom na to da su nedavno uoravo u Zenici naše odbojkašice igrale susrete pred ograničenim brojem gledalaca, opšte je mišljenje da bi vlasti u tom kantonu dozvolile određeni broj gledalaca i na ovom susretu.

Organizator ovog susreta je upravo NFS BiH, a nije zvanično poznato da li su tražili dozvolu za prisustvo gledalaca na finalnom susretu u Zenici. Da li će se nešto promijeniti do samog starta utakmice i prvog zvižduka sudije Irfana Peljte, ostaje da se vidi, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh